Plasztikkártya rendelés, plasztikkártya nyomtatás, esetleg mind a kettő egyszerre? Ha plasztikkártyára van szüksége, jó helyen jár.

A környezetbarát termékek iránti igény szerencsére egyre szélesebb körben jelentkezik. Egyre több felhasználó, vásárló esetén vált fontos szemponttá az elmúlt években, így a plasztikkártya gyártásban reagálni kellett a kihívásra: bemutatjuk a biológiailag lebomló, környezetbarát BIO PVC plasztikkártyákat.

Kínálatunkban már elérhetőek a biológiailag teljesen lebomló, környezetbarát plasztikkártyák, amelyek minden hagyományos funkciót tudnak, és számos méretben kérhetőek.

Hogyan “működik” a bio-, vagy környezetbarát plasztik kártya?

A biológiailag teljesen lebomló plasztikkártya merev PVC film és speciális ragasztóanyag felhasználásával készül, ahol a ragasztó gyorsítja, elősegíti a műanyagréteg lebomlását, ha a kártya mikroba vagy baktérium gazdag környezetbe kerül. A speciális ragasztóréteg vonzza a baktériumokat, és segíti megtelepedésüket a plasztikkártya felületén. Mihelyt a mikrobák megtelepedtek a kártya felületén, az általuk kiválasztott anyagok elkezdik lebontani a PVC polimerláncokat.

A polimerláncok így elérhetővé váló szénláncait pedig a mikrobák mint energiaforrás, mint “takarmány” szép lassan felhasználják, felélik, tökéletesen és biológiai szempontból tisztán és biztonságosan lebontva a plasztikkártyát. Az eredmény egy biológiailag kedvező, tiszta környezet!

Másodlagos nyereség, hogy ez a BIO PVC alapanyag kevesebb energiabefektetéssel és kevesebb szénhidrogén felhasználással gyártható, így a két hatást összeadva még kisebb, közel zéró terhelést jelent az amúgy is túlterhelt környezetünkre.

Mik a környezetbarát plasztikkártya paraméterei?

A BIO PVC plasztikkártya 0,76 mm, 0,44 mm és 0,3 mm vastagságban érhető el, a felülete a szokásos eljárásokkal nyomtatható és minden megszemélyesítés – vonalkód, mágnescsík, rfid chip – alkalmazható az ilyen alapanyagból gyártott kártyák esetén.
A BIO PVC plasztikkártya egyetlen hátránya talán az ára, amely jelenleg még cirka 30 százalékkal drágább a hagyományos kártya alapanyagok áránál, de fokozatos elterjedésével – ahogy az lenni szokott – remélhetőleg az ára is egyre barátságosabbá válik a közeljövőben.

Kategóriák: Hírek