Plasztikkártya rendelés, plasztikkártya nyomtatás, esetleg mind a kettő egyszerre? Ha plasztikkártyára van szüksége, jó helyen jár.

Az elmúlt években számos előnnyel járó, vásárlásra jogosító sokszereplős kedvezménykártya rendszer kezdte meg működését a világban, így Magyarországon is. A működési modellben egy rendszergazda összefogja a kedvezményadókat és “közös képviselőként” csomagban kínálja a kedvezményes vásárlási lehetőséget a vásárlóknak, fogyasztóknak.

Ezek a rendszerek, vásárlói klubok néha egy cégcsoport eladóit fogják össze, néha egy város potens szolgáltatói hálózatán épülnek fel, néha pedig akár határon átnyúlóan szervezik érdekhálóba az eladókat, szolgáltatókat és a lehetséges vásárlókat, így felépítve a sokszereplős kedvezménykártya rendszert.
Az egyik közös kapocs általában a jogosultságot igazoló plasztikkártya, mágneskártya vagy chipkártya, amit a jogosult vásárlók vagy megvesznek vagy valamilyen okból ingyenes megkapják, illetve igénylés alapján juthatnak hozzá.

Városkártyák
Viszonylag újdonság, hogy város, vagy kerület alapon az önkormányzatok támogatásával az adott lakóhelyen állandó vagy ideiglenes lakcímmel  rendelkező személyek Városkártyát igényelhetnek a kijelölt KártyaPontokon díjmentesen  lakcímkártyájukkal, majd ha elkészült, akkor személyesen ugyanott átvehetik azt.
A kártyával a kerület, vagy önkormányzat területén lehetséges kedvezményeket érvényesíteni.
Egy hasonló projektben megrendelőnk nyomdailag előkészített Mifare plasztikkártyákat rendelt, ahol a megszemélyesítés utólag, egyedileg a kártyakibocsájtónál, az igénylést követően történik. Helyszínen, másodnyomtatással került fel a kártyára a név, a kártyatulajdonos fotója, az érvényességi adatok és a helyszínen történt a chip “felprogramozása” is – ezzel egy egyedi, a lakosoknak kedvező kedvezményt biztosítottak, mindenki megelégedésére.

NFC chipes mágneskártya
A Mifare kártya lényeges tulajdonsága az NFC (Near Field Communication) technológia, ahol a kártyába épített chip, ha elég közel (ez pár centimétert jelent a gyakorlatban) kerül egy őt olvasni tudó egységhez, akkor a kártya és az egység kommunikálni tud egymással.
A Near Field Communication szavak fordítása nem egyszerű magyarosan, lényegében Közelmezős Kommunikációt jelent: a fogadó eszköz, és egy adatszolgáltató eszköz (ez persze csak az adott transzferre vonatkozik, mert minden NFC chip képes fogadó és küldő is lenni) kommunikál.

Az NFC chip programozható, adatokkal feltölthető, bár a chip kapacitása általában nem nagy: a 8 Kb-os chip már nagynak számít, viszont közel 100,000 alkalommal is újraírható, így hosszútávon is jól alkalmazható a sokszereplős kedvezménykártya rendszerekben.

Kategóriák: Hírek